Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Bas Gozeling stopt per direct bij FC Lisse, keepers Wassenaar en De Groot verlengen

Bas Gozeling stopt per direct met voetballen op niveau bij FC Lisse, zo is gecommuniceerd via mediakanalen van de club. De 23-jarige centrale verdediger kan het spelen op Tweede Divisie-niveau niet langer combineren met zijn werk en privetijd en heeft na overleg met de T.C. van de club besloten te stoppen.

Gozeling wordt binnen het team met name gewaardeerd om zijn leidinggevende capaciteiten, uitstekende inzicht en wedstrijdmentaliteit. Daarnaast is hij een prettige persoonlijkheid in de spelersgroep.

In de C-tjes naar Ter Specke

Gozeling is van oorsprong afkomstig van Teylingen uit Sassenheim, maar maakte al vroeg de overstap naar FC Lisse, waar hij in de C1 startte. Ondertussen nam hij ook deel aan een aantal proeftrainingen bij Ajax. Hij werd in zes jaar tijd vier keer kampioen met een zeer sterke lichting jeugdspelers bij FC Lisse. Op zijn negentiende debuteerde hij in het eerste team.

Een studie in Amerika bracht hem tijdelijk bij de Limestone Saints, waarvan hij afgelopen voorjaar terug keerde bij FC Lisse. Hij maakte het kampioenschap in de Derde Divisie dus ook als actief speler van de selectie mee.

Langer verblijf doelmannen

FC Lisse is er wel in geslaagd de contracten van doelverdedigers Richard de Groot en Lars Wassenaar te verlengen.

Laatstgenoemde is nog volop in opleiding. Als F-junior stapte hij al over naar de jeugdopleiding van Ajax, terwijl hij vanaf 2017 voor ADO uitkwam. Wassenaar keerde afgelopen zomer terug naar Ter Specke, waar hij nu vooral minuten in de 023 maakt.

Richard de Groot (27 jaar) ging pas op zijn twaalfde verder als doelman. Daarvoor was hij vooral doelpuntenmaker. Hij mag samen met de nieuw aangetrokken doelman Joost Meendering en Wassenaar strijden om de nalatenschap van Erik Cummins, die stopt als actief speler.

De Groot speelde eerder voor DIOS, Overbos, Katwijk, UVS, Purmersteyn en Koninklijke HFC. Dit seizoen kwam hij tweemaal in actie voor FC Lisse tijdens blessures van Cummins.