Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

BVV Barendrecht door KNVB buitenspel gezet, SteDoCo vervanger in nacompetitie

BVV Barendrecht is door de KNVB bestraft met een puntenmindering van vier i.v.m. het bewust verliezen van de wedstrijd tegen GVVV.  Als gevolg daarvan verliest de club haar derde positie in de eindrangschikking van de derde divisie zaterdag aan SteDoCo. De club uit Hoornaar neemt daarmee ook de positie van Barendrecht in de nacompetitie over.

Voorzitter Jeroen Nagtegaal van de Barendrechters laat op de clubwebsite weten dat de club niet in beroep gaat tegen de beslissing van de bond. Hij geeft daarbij wel aan dat de club zich voor een dubbele moraal gesteld voelde. De tekortkomingen in de competitieopzet hebben de bestrafte handelswijze nadrukkelijk in de hand gewerkt, zo meent de club bij monde van haar voorzitter.

Het is dus niet het aanvankelijke “slachtoffer” Sparta Nijkerk, dat de zaak bij de bond aanhangig maakte dat profiteert van de puntenmindering voor Barendrecht, maar SteDoCo.

Als gevolg van de beslissing van de KNVB en het niet gebruik maken van een beroepsmogelijkheid door BVV Barendrecht ziet het restant programma van de nacompetitie voor een plek in de tweede divisie er als volgt uit:

SteDoCo speelt nu woensdag 7 juni a.s. thuis en zaterdag 10 juni uit tegen TEC uit Tiel voor een plaats in de halve finales in de nacompetitie. De winnaar speelt vervolgens een dubbele wedstrijd voor een plaats in de finale tegen VVSB. De andere halve finales worden gespeeld tussen Hercules en GVVV.

Later het volledige statement van BVV Barendrecht en een reactie van voorzitter Jeroen Nagtegaal van deze club.