DERDE DIVISIE ZATERDAG | Sportlust’46 rekent af met Staphorst en doelpuntrijk gelijkspel in Veenendaal

In de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal stonden slechts twee inhaalwedstrijden op het programma, maar daarbij wisten de ploegen samen liefst twaalf doelpunten te noteren. Sportlust’46 won in eigen huis van Staphorst (4-2) en in Veenendaal was er bij de wedstrijd tussen DOVO en Harkemase Boys geen winnaar (3-3).

Na een half uur spelen in Woerden stond er al een 3-1 tussenstand op het scorebord in het voordeel van Sportlust’46. De derde treffer van de thuisploeg vanaf de penaltystip viel op het moment dat Staphorst verder moest met een man minder door de rode kaart voor Dirk Muis. Na negentig minuten werd er afgefloten door de scheidsrechter met als eindstand 4-2. Doelpunten van Staphorst kwamen op naam van Mulder en Haanstra.

Harkemase Boys kwam na 2 minuten voetbal aan de leiding door Berwout Beimers (0-1). Acht minuten later was het weer raak, maar toen voor DOVO. Op aangeven van Lulinho Martins was het Matthijs van Nispen die de 1-1 binnen tikte. Doelpunten van Lion Kalentjev en Henny Bouius betekenden de 2-2 ruststand. In de tweede helft leek DOVO op weg naar een zege door een doelpunt van Nick Hak in de 70ste minuut, niets was echter minder waar. In de blessuretijd werd door een eigen doelpunt van DOVO de eindstand bepaald op 3-3.