Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Middenvelder keert terug uit Polen en tekent bij Spakenburg

Spakenburg heeft met Sam van Huffel de vijfde versterking voor komend seizoen binnen weten te halen. De middenvelder kwam de voorgaande iets meer dan drie seizoenen uit in de Poolse competitie. Het nieuws van de aanstaande transfer werd bekend gemaakt via de officiële kanalen van de club uit de Tweede Divisie.

De 24-jarige aanwinst kwam in Polen uit in de Eerste Divisie voor Chojnice Chojniczanka. Hij begon met voetballen bij Legmeervogels waar hij in 2016 ontdekt werd door ADO Den Haag. Drie jaar later verkaste hij naar de Koninklijke HFC. Door zijn prestaties daar kon hij een contract tekenen bij het Poolse Stomil Olsztyn, na anderhalf jaar ruilde hij deze vereniging in voor het al genoemde Chojnice Chojniczanka.

Op de website van Spakenburg gaf Van Huffel tekst en uitleg over zijn keuze om er te gaan spelen. ,,Ik ben blij weer terug in Nederland te zijn. Ik bemerkte dat ik er nog erg goed op sta bij veel clubs. Met Spakenburg heb ik al drie jaar goed en heel prettig contact, dat gevoegd bij de aanwezige sterke selectie en wat ze dit jaar in de KNVB beker hebben laten zien gaf mij de bevestiging van mijn goede gevoel.”