OVERZICHT | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Sparta Nijkerk boekt zege op Sportlust’46, FC Lisse pakt drie punten en G.O.E.S. verrast

In speelronde 17 van de Derde Divisie zaterdag waren alle ogen gericht op de topper tussen Sportlust’46 en Sparta Nijkerk, laatstgenoemde ploeg won de wedstrijd met 0-2. FC Lisse was te sterk voor VVOG (4-2) en G.O.E.S. won voor de tweede keer op rij, nu was SteDoCo het ‘slachtoffer’ (0-3).

Sportlust’46 speelde ruim zeventig minuten met een man minder door een rode kaart die werd gegeven aan Heideman, dit voor het neerhalen van een speler die een kans had om te scoren. Dit leverde niet alleen een kaart op maar ook een strafschop voor Sparta Nijkerk die door Mike Ahrens benut werd (0-1). De eindstand van 0-2 werd bepaald door een treffer van Bryan Burgerhout in de 61ste minuut. Een uitgebreid verslag van de topper van speelronde 17 is zondagochtend te lezen op de website van Topamateurvoetbal.com

FC Lisse kwam na iets meer dan een kwartier spelen aan de leiding door een treffer van Stroo (1-0). Na de gelijkmaker van Dijkhof wist de thuisploeg alsnog met een voorsprong de rust te bereiken. Verweij was de maker van de 2-1. Nadat Bormann in de tweede helft de 3-1 op het scorebord wist te zetten leek de wedstrijd beslist te zijn, maar VVOG kwam nog binnen het uur weer helemaal terug. Holstege werd als doelpuntenmaker genoteerd op het wedstrijdformulier (3-2). Vier minuten voor het einde van de officiële speeltijd werd de eindstand bepaald op 4-2 door Klijbroek.

G.O.E.S. won vorige week zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen en het wist daar wederom een zege aan toe te voegen. De Zeeuwse formatie won de uitwedstrijd bij SteDoCo met 0-3 door doelpunten van Klap, Tieboscvh em Manengela.

DVS’33 won thuis met 2-1 van Excelsior’31, maar na 37 minuten spelen stond men op achterstand tegen de vereniging uit Rijssen. Routinier Penterman was verantwoordelijk voor de 0-1. Treffers van Vloedgraven en Roemeon betekenden alsnog een overwinning voor de thuisspelende club.

Ter Leede won de derby van VVSB en wist daardoor in de strijd om de tweede periodetitel twaalf punten te pakken in vier wedstrijden. De doelpunten vielen in de tweede helft (2-1). Voor Ter Leede lieten Hoekstra en Bekooij het net bollen en Huntink was de doelpuntenmaker aan de zijde van VVSB.