OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Sparta Nijkerk laat punten liggen tegen DOVO en Barendrecht haalt uit tegen VVOG

In de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal stonden dinsdagavond drie wedstrijden op het programma. Sparta Nijkerk kwam thuis niet verder dan een gelijkspel tegen DOVO (1-1), Barendrecht won ruim van VVOG (5-1) en bij het treffen tussen Sportlust’46 en Excelsior was er na iets meer dan 90 minuten voetbal geen winnaar (2-2).

Na iets meer dan een uur spelen kwam DOVO aan de leiding. Anil Mercan kopte de balk binnen na een prachtige assist van Matthijs van Nispen (0-1). Met nog elf minuten op de klok kwam Sparta Nijkerk alsnog naast de tegenstander. Jesse van Nieuwkerk was de maker van de belangrijke treffer voor de koploper (1-1).

Barendrecht kwam na tien minuten voetbal aan de leiding tegen VVOG en dat was zeker niet onterecht te noemen. Peter de Lange was de man die het laatste beslissende zetje gaf aan de bal (1-0). Vijf minuten later was het al 2-0, De Lange kopte de bal terug op Bakour die tekende voor de tweede treffer van de avond. Na iets meer dan 45 minuten spelen stond er een ruststand van 4-1 op het scorebord. Dit door doelpunten van De Graaf voor VVOG en nog twee keer Bakour. Het slotakkoord was ook voor Barendrecht dat door Ugur Altintas op 5-1 wist te komen.

Mark van der Weijden had na iets meer dan twintig minuten al twee keer de doelman van de tegenstander weten te passeren waardoor Sportlust’46 op weg leek naar een eenvoudige zege op Excelsior’31 (2-0). Na 50 minuten kwam de uitspelende ploeg wel terug tot 2-1 door Hielke Penterman, maar ook op dat moment leek er nog geen vuiltje aan de lucht te zijn. Het ging toch nog mis voor de ploeg uit Woerden en dan in de blessuretijd. In de 92ste minuut bepaalde Jasper Veltkamp de eindstand op 2-2.