OVERZICHT DERDE DIVISIE ZONDAG | ADO ’20 in blessuretijd naast VVSB, Hercules klopt Blauw Geel ’38

ADO ’20 heeft op spectaculaire wijze de koppositie in de Derde Divisie Zondag behouden. De Heemskerkers maakten diep in blessuretijd de 3-3 tegen VVSB, dat hiervoor elf wedstrijden op rij had gewonnen. Door de remise blijft het verschil op de ranglijst één punt in het voordeel van ADO ’20.

De thuisploeg verloor drie van zijn laatste vier wedstrijden, maar kende tegen VVSB een uitstekende start. Na twaalf minuten maakte Ruben Doesburg de 1-0. De bezoekers wisten nog voor rust orde op zaken te stellen via kopgoals van Max Ossendrijver en Jesse van Nieuwkerk. Toen laatstgenoemde in de tweede helft er ook nog 1-3 van maakte, leek de strijd – ook vanwege het spelbeeld – gestreden.

Maar het was buiten de veerkracht van ADO ’20 gerekend. Milan Zonneveld maakte in de 73e minuut de 2-3 en zorgde daarmee voor hernieuwd geloof. Ver in blessuretijd volgde ook nog de gelijkmaker van invaller Danny Lute. Het was een opsteker voor ADO ’20, dat de koppositie behield en ondanks de remise als morele winnaar van het veld stapte.

Het was een Super Sunday in de Derde Divisie Zondag want ook de nummers vier en drie troffen elkaar: Hercules en Blauw Geel ’38. De thuisploeg trok aan het langste eind en verkleinde het gat tot drie punten. Bovendien heeft Hercules nog een inhaalduel tegoed. Het is het treffen met ADO ’20 dat vorige week vanwege een zware blessure voor Sem Kroon (ADO ’20) al na twaalf minuten werd gestaakt. Hercules leidde toen met 1-0.