OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: Gemert pakt koppositie na nieuwe nederlaag OFC, DEM wint na trainerswissel

OFC heeft de tweede nederlaag op rij geleden. In Oostzaan werd met 1-2 verloren van Hercules. Opvallend was ook de zege van hekkensluiter DEM, dat deze week een trainerswissel doorvoerde. De Beverwijkers wonnen in Hoogland met 0-1.

Hercules greep bij OFC al na 11 minuten de voorsprong via Dirk Homoet. Na een half uur maakte Denzel Prijor gelijk, maar een benutte strafschop van Rogier Benschop hielp de Utrechters aan de zege. OFC eindigde het duel met negen spelers door rode kaarten voor Sonny ten Hoope en Max Veerman.

Voor OFC betekent de nederlaag tegen Hercules dat Gemert nu de koppositie grijpt. De zwart-witten wonnen namelijk van Westlandia en zijn daardoor OFC op doelsaldo voorbij. Ralf Kemper scoorde de winnende treffer voor Gemert, dat overigens niet wist te overtuigen.

UNA, dat met 1-4 won bij Unitas, volgt op zes punten.

Groene Ster heeft zeven punten minder dan de twee koplopers, mede omdat de Limburgers bij Dongen met 2-1 verloren. Dat betekende dat een fraaie serie van 10 duels ongeslagen ten einde kwam bij Groene Ster. Na een kwartier scoorde Fatih Kamaci de 1-0 voor Dongen. Na rust werd het 2-0 via Helstone. Safouane Ahidar maakte er 2-1 van.

JOS/Watergraafsmeer, de afgelopen weken geregeld stuntploeg, verloor met 1-2 van HV&CV Quick. De Haagse ploeg kwam al na 3 minuten op 0-1 via Kai van Hese, die een strafschop benutte. En de Haagse aanhang was nauwelijks uitgejuicht of het stond al 0-2, ditmaal door Rick Burgering. Na rust zette JOS behoorlijk wat druk, kreeg grote kansen, maar kwam niet verder dan de aansluitingstreffer.

OSS’20 boekte de tweede zege op rij. Bij EVV werd met 1-3 gewonnen.

ADO’20 won met 2-1 van Blauw Geel ’38. De Veghelse ploeg kwam vlak voor rust op 0-1 via Niels Wouters. Vlak na rust deed Luc Schuffelen wat terug met de 1-1. Tien minuten voor het einde werd het duel beslist door een treffer van Danny Lute.

Het duel tussen Hollandia en HSC’21 werd afgelast.