Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Door blessures verzwakt Rijnvogels krijgt te weinig tegen SteDoCo

Op basis van de positie op de ranglijst zou je het niet zeggen, maar FC Rijnvogels verkeert in zwaar weer. De ploeg mist acht (basis)spelers en moest het zaterdag met een hevig gewijzigde opstelling opnemen tegen SteDoCo. Een resultaat voor de Katwijkers zou op De Kooltuin worden gezien als een stunt, maar deze bleef uit. SteDoCo deed wat het moest doen en won met 0-2.

Thomas Duivenvoorden kon voor de wedstrijd tegen SteDoCo kiezen uit elf spelers uit de A-selectie. Niet geheel verrassend stonden zij alle elf in de basis. Ook bij SteDoCo gebeurde het een en ander tijdens de winterstop. Steven Edwards en Junior Ebobo zijn wegens persoonlijke redenen per direct gestopt bij de ploeg van Rick Adjei en verder werd bekend dat Jesse Wielinga volgend seizoen niet meer actief zal zijn in Hoornaar.

Start is voor SteDoCo

In het openingskwartier was goed te zien dat de basis van SteDoCo beter op elkaar was ingespeeld dan de elf van FC Rijnvogels dat waren. De bezoekers waren echter niet in staat om hiervan te profiteren en lieten de Katwijkers meer in de wedstrijd komen. Desondanks kwam de ploeg van Adjei vlak voor rust op een 0-1 voorsprong via Joran Schröder. Hij was het eindstation van een Hoornaarse counter, minuten nadat FC Rijnvogels twee grote kansen kreeg op een openingstreffer in een verder bloedeloze eerste helft.

Geheel tegen het verwachtingspatroon in kwam SteDoCo er in de tweede helft weinig aan te pas. Het kreeg na een uur twee grote kansen via Sjaak Kuyper, maar speelde verder geen goede wedstrijd.

Hierdoor kon de thuisploeg lang hopen op een resultaat en werd dat bijna behaald via een driedubbele kans op de doellijn. Respectievelijk misten Tom Bijen, Dennis Bakker en Virgil Tjin-Asjoe een voorzet van Julian Dobbe, voordat deze van de lijn werd gehaald. FC Rijnvogels was begonnen aan het slotoffensief, maar kwam verder niet tot grote kansen.

Pisas beslist duel

SteDoCo gooide de wedstrijd uiteindelijk in het slot via invaller Everon Pisas, die de 0-2 achter doelman Yannic Augustinus schoof. De eindstand duidt op een ‘zakelijke’ overwinning voor de bezoekers, maar de ploeg van Adjei kwam goed weg dat FC Rijnvogels de gelijkmaker niet wist te maken. Een gelijkspel had de verhoudingen echter wel wat beter weergegeven.