Ruud Jalving: ‘Dat hebben we te weinig gedaan’

Het is ACV niet gelukt om het hoofdtoernooi van de KNVB Beker te bereiken. De manschappen van Ruud Jalving verloren in Katwijk met 1-0 van FC Rijnvogels, mede omdat de ploeg de eigen kansen niet wist te benutten. Topamateurvoetbal.com sprak na afloop van de wedstrijd met de trainer.

,,Het is een bekerwedstrijd, dus het is alles of niets. We komen op een dinsdagavond vanuit Assen naar Katwijk, dus dan telt maar één ding: het behalen van het hoofdtoernooi. Als je dat niet redt, is dat een grote teleurstelling.” Vlak voor de openingstreffer had ACV een grote mogelijkheid om de score te openen. Jalving realiseert zich, dat zijn ploeg er meer mee had moeten doen. ,,We hebben wel meerdere kansen gehad, of mogelijkheden op kansen, waarmee we de wedstrijd naar ons toe moeten trekken. Het tegenovergestelde gebeurt vlak voor rust, waardoor we niet lekker de kleedkamer in gaan.”

,,We hadden de hele tweede helft om de achterstand goed te maken, maar uiteindelijk liep de wedstrijd steeds meer bij ons weg” Ondanks de achterstand bij rust, vond Jalving het niet nodig om wijzigingen door te voeren. ,,Ik zei in de rust: we moeten gewoon rustig blijven voetballen. De bal moet het werk doen; niet lopen, maar passen om ze van kant naar kant te krijgen. Als je dat doet ontstaan er wel momenten, maar ik vind dat we dat te weinig hebben gedaan.”

,,Je moet echt geduld opbrengen om gevaarlijke situaties te creëren. FC Rijnvogels verdedigde de voorsprong en kon daardoor wat inzakken. In de counter waren ze levensgevaarlijk.” Zaterdag neemt Jalving het wederom op tegen de Katwijkers, maar ziet dat niet als per se als voordeel. ”Ik zie het niet als voordeel en ook niet als nadeel. Het zegt me niet zo veel en we hebben er maar mee te dealen. De spelers zijn ook fit genoeg om twee wedstrijden per week te belopen, dus dat zal geen probleem zijn.”