Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | Geen doelpunten in tegenvallende topper tussen GVVV en SteDoCo

GVVV slaagde er zaterdagmiddag op het eigen sportcomplex niet in om de afstand met concurrent SteDoCo te vergroten. De twee ploegen wisten het net van de tegenstander niet te vinden  in een een wedstrijd waarin het publiek nou niet echt op zijn of haar weken bediend werd (0-0).

Geen winnaar
Door het resultaat in Veenendaal en de wedstrijden van de concurrentie bleef ACV op twee punten staan van de koploper, maar wist Sportlust’46 door een zege twee punten in te lopen op GVVV. Voor laatstgenoemde ploeg dus een duur gelijkspel, kijkend naar de gehele wedstrijd terecht, maar in de eerste helft had GVVV toch echt de kansen om op voorsprong te komen tegen SteDoCo dat dan weer het betere van het spel had in de tweede helft. In de dertiende minuut wist Byron Burgering door te breken en kwam de bal in het zestienmetergebied voor de voeten van Latif, zijn inzet werd echter geblokkeerd door een speler van SteDoCo waardoor dit niet meer opleverde dan een corner. Uit deze spelhervatting kwam nog wel een schietkans op voor GVVV, maar de fans op het druk bezochte sportpark hadden geen reden om te gaan juichen.

Paal
In de 21ste minuut leek het dan wel te lukken voor de ploeg uit Veenendaal. Burgering nam de bal aan toen hij aan de linkerzijde van het veld stond op de rand van het strafschopgebied. De spelers van SteDoCo reageerde direct fel en riepen dat er hands gemaakt werd, maar de arbiter liet de aanval doorlopen. Burgering schoot de bal vervolgens op het doel en zag deze tegen de paal terechtkomen. De Jong kreeg daarna nog een schietkans maar de bal verdween in het zijnet in plaats van tussen de palen. In het vervolg van de eerste helft waren er nog enkele mogelijkheden voor de twee partijen waarbij Kuyper van SteDoCo met een kopbal en een schot gevaar kon stichten voor het doel van GVVV. Bij het afstandsschot van Kuyper mocht doelman Van Willige blij zijn dat Dilrosun deze wist te blokken zodat SteDoCo een corner mocht nemen in plaats van een mogelijke treffer.

SteDoCo iets beter
De tweede helft was zonder twijfel niet veel beter dan het eerste gedeelte van de wedstrijd. Het verschil was dat in de beginfase van deze helft SteDoCo wat meer gevaar kon stichten, het zocht nadrukkelijk wat meer de aanval dan eerder het geval was. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat dit na verloop van tijd weer veranderde en het duidelijk werd dat de uitspelende ploeg best tevreden was met een mogelijk gelijkspel. De eerste kans in de tweede helft was voor SteDoCo en dat was er een waar Pisas mogelijk zaterdagnacht nog wel even van wakker gelegen heeft. Na een mooie aanval over meerdere schijven werd Pisas mooi vrij gespeeld in het strafschopgebied van GVVV, zijn inzet vloog echter over in plaats van in het doel. SteDoCo en GVVV probeerden het wel maar het mislukte vaak in de alles beslissende pass of de scherpte voor het doel was net niet voldoende. De grootste kans op een doelpunt was in de 81ste minuut toen doelman Van Willige de bal los liet na een corner van SteDoCo. De schietkans van de uitploeg leverde geen treffer op omdat Vergara Berrio de bal van de doellijn wist te halen, SteDoCo hoopte en riep nog om een strafschop, maar daar wilde de arbiter terecht niet aan beginnen.

Smaakmaker
De wedstrijd eindigde in 0-0 waarbij het publiek niet echt vermaakt werd. Lichtpuntje van de middag was Jonathan Vergara Berrio die met fraaie individuele acties gevaar wist te stichten, maar ook het verdedigende werk niet schuwde. Een speler waar GVVV nog veel plezier aan zal beleven dit seizoen.