Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Rick Adjei kan leven met 0-0: ,,We hebben het uiteindelijk een beetje ondergaan”

SteDoCo – Barendrecht was vooraf bekeken één van de meest in het oog springende duels in de Derde Divisie Zaterdag. Na negentig minuten spelen bleken beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd en niet in staat om een verschil te maken op het scorebord. Trainer Rick Adjei van de thuisploeg vond dat zijn ploeg te weinig haalde uit een sterke openingsfase en vanaf het moment dat Barendrecht met tien man door moest. ,,Die fase hebben we uiteindelijk een beetje ondergaan.”

Adjei had een redelijk uitgebalanceerde wedstrijd gezien, waarin zijn ploeg in de openingsfase te weinig rendement haalde uit de gecreëerde mogelijkheden. ,,Van die drie kansen moet er minimaal één in,” vond hij. ,,Daarna ging het gelijkop en was het slordig van beide kanten. Daarbij vond ik de slordigheid van onze kant kwalijker, omdat Barendrecht iets meer inzakte en wij meer tijd hadden aan de bal.” Adjei zag dat zijn ploeg vooral in de eindfase onnauwkeurig was. ,,Dat is het hele seizoen al een verbeterpunt bij ons.”

Rode kaart ‘onnodig’

Het spelbeeld na rust werd vooral bepaald door het wegzenden van Stanley Husen, die zijn tweede gele kaart kreeg. ,,Onnodig,” vond Adjei. ,,Die kaart voor Husen was totaal niet in de geest van de wedstrijd, die juist heel sportief was van beide kanten.” Ondanks het overtal wist SteDoCo de wedstrijd niet naar zijn hand te zetten. ,,Als je tegen tien man speelt, moet je geduldig zijn, het baltempo hoog houden en het initiatief pakken. In al die dingen kwamen wij tekort.”