Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Sparta Nijkerk voegt talentvolle doelman toe aan de selectie

De 19-jarige doelman Sem van Steenis maakt komende zomer de overstap van zaterdagtweedeklasser FC Breukelen naar derdedivisionist Sparta Nijkerk, zo maakt laatstgenoemde club bekend. Met de komst van het jonge talent komt het keepersbestand in de selectie van coach Eric Speelziek weer op het gewenste aantal van drie.

Eerste doelman Johan Jansen (34) wordt hiermee opnieuw geconfronteerd met twee jonge keepers als concurrenten. In het huidige seizoen zijn dat de 23-jarige Wouter Beukers, die komend seizoen uitkomt voor v.v. Eemdijk, en de 20-jarige Thomas van ’t Land, die het doel van de buren, NSC Nijkerk gaat verdedigen.

Stage bij Quick Boys

Eerder haalde de TC van Sparta Nijkerk Douwe Knevel al binnen. Deze 20-jarige doelman komt over van v.v. Hoogland en heeft een verleden bij IJsselmeervogels en PEC Zwolle. Van Steenis stond overigens ook in de belangstelling van Quick Boys, waar hij dit seizoen stage heeft gelopen.

Technisch Manager Arjen Ruitenbeek van de Nijkerkers geeft op de website van de club aan dat scouts van de club Van Steenis meerdere malen hebben gezien en positief beoordeeld. Zij roemen met name zijn volwassen spel, goede reflexen en moed.