Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

SPELER VAN DE WEEK | Derde Divisie zondag: Milan Zonneveld (ADO ’20)

Milan Zonneveld is negentien jaar en spits van ADO ’20. Hij staat inmiddels op 21 doelpunten namens de koploper van de Derde Divisie zondag en is met de Superezels op weg naar het kampioenschap en een stap naar het allerhoogste amateurniveau. Dit is allemaal al behoorlijk indrukwekkend, maar Zonneveld deed HSC ’21 iets wat nog knapper was en hem de titel Speler van de Week oplevert.

De jonge spits nam zijn ploeg, zes wedstrijden voor het eind en vol in de druk van de strijd om het kampioenschap, bij de hand in de wedstrijd tegen HSC ’21. Hoewel de voorsprong op achtervolger VVSB vijf punten bedraagt, neemt de druk toe naarmate het kampioenschap dichterbij komt. Die druk heeft in het verleden de grootste spelers te pakken gekregen en ze de gekste dingen laten doen.

Als je dan, als negentienjarige spits, het hoofd koel houdt en jouw ploeg voor rust met twee doelpunten de weg wijst naar een redelijk gemakkelijke overwinning, is dat een prestatie van formaat. Een formaat dat zo groot is dat het je zomaar ook nog eens de titel van Speler van de Week kan opleveren.