VERSLAG | ACV pakt titel na ruime zege op VVOG en uitglijder van GVVV

Het hoogtepunt van de middag in Harderwijk was zonder twijfel de ontlading van alles en iedereen van ACV op het moment dat duidelijk werd dat de wedstrijd in Veenendaal tussen GVVV en FC Rijnvogels afgelopen was. Door de nederlaag van de enig overgebleven concurrent mocht de ploeg uit Assen zich kampioen noemen van de Derde Divisie Zaterdag na de ruime zege op VVOG (1-4).

In de negende minuut van de wedstrijd kreeg ACV de mogelijkheid om de score te openen. Niels Grevink wist aan de linkerzijde van het strafschopgebied goed door te zetten en gaf de bal aan de geheel vrijstaande Giovanni Zwikstra. Waarschijnlijk gingen er al wat armen in de lucht aan ACV kant om te juichen voor een treffer, maar tot verbazing van alles en iedereen schoot Zwikstra de bal naast in plaats van in het doel. ACV had de wedstrijd onder controle, maar VVOG wist toch in het eerste half uur gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander. Job Hoogedoorn kon na een fraaie actie vanaf de linkerzijde van het strafschopgebied uithalen, maar zijn inzet werd gekeerd door Enver Spijodic. Even later was VVOG weer dichtbij toen de bal op de lat terechtkwam. Na iets meer dan een half uur spelen was het dan wel raak. Een goed uitgevoerde counter van ACV resulteerde eerst in een kans voor Zwikstra, doelman Hoogewoning kon de inzet van hem echter nog keren, op de rebound van Justin Mulder was hij echter wel kansloos (0-1). Dit leverde dubbel blijdschap op bij de ploeg uit Assen omdat even daarvoor bekend werd dat GVVV op achterstand was gekomen tegen FC Rijnvogels.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de goede voornemens van VVOG konden al weer in de ijskast gezet worden. Na een combinatie met Karim Bannani was het Niels Grevink die met een fraaie treffer de tussenstand op 0-2. De thuisploeg begon steeds meer druk te zetten en dat leverde wel degelijk gevaar op. Deze speelwijze bracht vanzelfsprekend ook risico’s met zich mee, ACV kon enkele keren gevaarlijk worden vanuit de counter. De kansen die daaruit voort kwamen werden echter niet goed uitgespeeld, het ontbrak een enkele keer aan de eindpass die te laat of niet werd gegeven. In de zeventigste minuut leek de wedstrijd helemaal beslist te zijn toen Luka Prljic de bal binnen kopte, de treffer werd echter geannuleerd door de scheidsrechter vanwege een duw van de doelpuntenmaker. Doelman Manuel Hoogewoning wist even later meerdere keren reddend op te treden waardoor de derde treffer nog even uit bleef.

Een kwartier voor het einde van het duel kwam de spanning dan toch weer even terug. Bram Hakvoort zorgde voor de 1-2 waardoor VVOG weer zicht kreeg op een goed resultaat tegen de koploper. In de 81ste minuut was het over en uit voor de Harderwijkers, de trainer wisselde drie spelers en direct daarna was het Zwikstra die de 1-3 op het scorebord wist te zetten. het slotakkoord was ook voor Zwikstra (1-4). ACV was duidelijk te sterk voor VVOG dat wel de mogelijkheden had om de tegenstander meer pijn te doen.