Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING DERDE DIVISIE ZATERDAG | Feest in Veenendaal of op Urk ?

Speeldag 23 in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal is er echt één op naar uit te kijken. Deze ronde zal de beslissing vallen in de strijd om de tweede periodetitel. De nummer één van deze periode is ACV dat indien men weet te winnen op Urk de champagneflessen mag openen. Concurrenten en tevens de nummers één en twee van de competitie strijden in Veenendaal om de punten en daarbij is de hoop van GVVV en Sportlust’46 gevestigd op puntenverlies van ACV om alsnog aanspraak te maken op de periodetitel. De vraag is dus waar er feest gevierd zal worden, op het veld in Veenendaal of op Urk?

ACV winnaar van de tweede periodetitel, daar had men in Assen waarschijnlijk niet op gerekend bij de start van het nieuwe seizoen in de zomer van 2022. De prijs is nog niet binnen, want er is nog één lastige horde te nemen voor de mannen van trainer/coach Ruud Jalving. Op Urk moeten de drie punten gepakt worden en dan is ACV niet afhankelijk wat er in Veenendaal voor een uitslag neergezet wordt in de wedstrijd tussen GVVV en Sportlust’46. Urk wist in januari nog in eigen huis af te rekenen met titelkandidaat Sportlust’46 (3-0) dus eenvoudig zal het allemaal niet worden voor ACV. Dat laatste is zeker iets dat doorgedrongen is bij de club uit Assen. Pascal Huser sprak daar recent ook al over met Topamateurvoetbal.com ,,Om te beginnen vind ik dat Urk een heel goed niveau aangetikt heeft in de thuiswedstrijd tegen ons. We kennen de ploeg van hun passie en strijd, maar het voetballende vermogen is ook gegroeid. Van onderschatting is dus zeker geen sprake, wij weten dat we onze borst nat kunnen maken.”

In Veenendaal staat de topper op het programma tussen de nummers één en twee van de competitie, GVVV en Sportlust’46. In de strijd om de tweede periodetitel is het voor de twee ploegen tevens noodzaak om een zege uit het vuur te slepen. GVVV staat twee punten achter op ACV en Sportlust’46 slechts één. Het doelsaldo van ACV is beter dan dat van de twee concurrenten. Er moet dus in Veenendaal gespeeld worden om de winst, al is het kijkend naar de stand in de competitie ook geen ramp wanneer de twee ploegen na afloop beiden één punt mee zouden kunnen nemen. GVVV en Sportlust’46 zijn overduidelijk twee ploegen die vol wensen te gaan voor de titel en daar gezien de sterkte van de selectie ook zeker aanspraak op kunnen maken. ACV staat slechts twee punten achter de twee voornoemde ploegen waardoor er echt nog alles mogelijk is in deze knotsgekke competitie. GVVV en Sportlust’46 kwamen elkaar dit seizoen al een keer eerder tegen, in Woerden werd het 1-4 in het voordeel van de ploeg uit Veenendaal.

Van de strijd om de koppositie en om de periodetitel gaan we naar de degradatiestrijd. In Rijssen staat de nummer achttien Excelsior’31 tegenover de nummer veertien Sparta Nijkerk. Het verschil tussen beiden is zeven punten in het voordeel van de uitspelende formatie. Excelsior’31 wist in de voorgaande speelronde SteDoCo te verrassen (0-1) waardoor het weer wat hoop mag hebben dat het zich in ieder geval weg kan spelen van de onderste twee posities. De Spartanen vallen nog altijd wat tegen in de competitie, maar wisten recent één punt te pakken tegen lijstaanvoerder GVVV. De eerdere confrontatie eindigde in een gelijkspel, iets waar de twee verenigingen nu niets aan hebben kijkend naar de stand op de ranglijst.

Overige wedstrijden:
Barendrecht – VVOG
Hoek – SteDoCo
FC Rijnvogels – ASWH
RKAV Volendam – Ter Leede
Staphorst – Harkemase Boys
DVS’33 – DOVO