Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | DERDE DIVISIE ZATERDAG: Titelkandidaat FC Lisse ontvangt hekkensluiter, hoogspanning in onderste regionen

De strijd om de titel in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal lijkt beslist te zijn met nog slechts vier wedstrijden op het programma. Koploper FC Lisse krijgt G.O.E.S. op bezoek en men heeft een voorsprong van zeven punten op de nummer twee. Dat is anders in de staart van de ranglijst waar nog veel ploegen hopen de dans te ontspringen in de slotfase van het seizoen.

Een week geleden werd door FC Lisse een grote stap gezet naar het bereiken van de titel door de uitwedstrijd tegen de grootste concurrent, Sportlust’46, winnend af te sluiten met 0-2. De ploeg uit Woerden speelde langere tijd met een man minder vanwege een rode kaart waar na afloop toch wel het een en ander over te doen was. Een goed resultaat van Sportlust’46 zou een spannend einde opgeleverd hebben van de titelstrijd, maar het liep anders. In deze speelronde krijgt FC Lisse de hekkensluiter uit Zeeland op bezoek. Op het eerste gezicht geen lastige opgave voor de koploper, maar G.O.E.S. zal vechten voor ieder punt dat het bijeen kan rapen om alsnog directe degradatie te kunnen voorkomen. Kijkend naar het aantal punten verschil met nummer zestien VVOG (4 punten) is dat te overzien, maar om alles in te halen zijn nog maar 12 punten te verzamelen. G.O.E.S. won vorige week met 1-0 van ODIN’59, maar in het onderlinge resultaat met FC Lisse spreekt duidelijk in het voordeel van de thuisclub van deze zaterdag. In februari won FC Lisse met 1-4 in Zeeland.

WOERDEN, NETHERLANDS – MAY 14: players of FC Lisse celebrate the goal, Tom Noordhoff (FC Lisse) during the Dutch Derde Divisie match between Sportlust 46 and FC Lisse at Sportpark Cromwijck on May 14, 2022 in Woerden, NETHERLANDS (Photo by Marcel van den Bos/Orange Pictures)

FC Lisse kan de titel pakken tegen G.O.E.S. maar dan moet het zelf de drie punten pakken en is het noodzakelijk dat Sparta Nijkerk verliest in eigen huis van Harkemase Boys en Sportlust’46 niet verder komt dan een gelijkspel uit bij SteDoCO. De al genoemde Spartanen moeten zich gaan richten op de nacompetitie, terwijl het voor de start van de competitie toch gezien mocht worden als een van de torenhoge favorieten voor de titel. Deze verspeelde men overduidelijk in de maand april. Van de zeven wedstrijden in die maand won men er slechts één en speelde het er twee gelijk. De nederlagen waren ook nog eens tegen concurrenten Sportlust’46 en FC Lisse waardoor het kampioenschap een utopie werd. Tegenstander Harkemase Boys lijkt veilig met acht punten voorsprong op de nummer vijftien dus de vraag is wie er de meeste energie in het duel wenst te leggen om er met de drie punten vandoor te gaan.

Nijkerk, NETHERLANDS – MARCH 26:Maurice de Ruiter,Donny van der Wal,Justin Groen of Sparta Nijkerk,during the ZATERDAG DERDE DIVISIE A 2021/2022 match between Sparta Nijkerk and DVS’33 Ermelo on March 26, 2022 in Nijkerk, Netherlands (Photo by Theo Aalten/Orange Pictures)

Dan de strijd onderin, de hekkensluiter G.O.E.S. kwam al aan bod met de ‘onmogelijke’ opgave om de op stoom zijnde koploper FC Lisse punten af te snoepen. Een plaats hoger dan de Zeeuwse formatie staat DOVO dat bezoek krijgt van Staphorst. De club uit Veenendaal verloor vorige week van Barendrecht, maar het had daarvoor een serie met drie gewonnen wedstrijden waardoor het ontsnappen aan directe degradatie nog mogelijk is. Staphorst heeft kijkend naar de ranglijst weinig meer om voor te spelen. De laatste twee wedstrijden gingen verloren tegen respectievelijk ACV en VVSB dus waarom zou DOVO nu de drie punten niet in eigen huis kunnen houden?

HARKEMA, NETHERLANDS – MARCH 15: Lion Kalentjev of DOVO celebrates his goal during the Dutch Third Divisie match between Harkemase Boys and Sparta Nijkerk at Sportpark De Bosk on March 15, 2022 in Harkema, Netherlands (Photo by Pieter van der Woude)

Een plaats boven DOVO vinden wij momenteel VVOG, de Harderwijkers moeten op bezoek bij ACV Assen dat terug te vinden is op de achtste plaats. VVOG heeft twee punten voorsprong op DOVO en slechts drie punten achterstand op ODIN’59 dat op een positie staat die aan het einde van het seizoen directe handhaving zal betekenen. De eerdere confrontatie tussen VVOG en ACV werd gewonnen door de ploeg uit Drenthe, maar nu zijn de belangen veel groter voor de uitspelende partij. Een overwinning zal lucht geven en een reële kans om de degradatiedans te ontspringen.

HARDERWIJK, NETHERLANDS – MARCH 26: Bruce Lucke of VVOG during the ZATERDAG DERDE DIVISIE A 2021/2022 match between VVOG and Staphorst at Sportpark De Strokel on March 26, 2022 in Harderwijk, Netherlands (Photo by Jan Kruijdenberg/Orange Pictures)

De nummer vijftien Ajax moet op bezoek in Ermelo bij DVS’33 en de degradatiekraker van de middag staat op het programma in Heemskerk tussen ODIN’59 en VVSB. De nummers veertien en dertien van de ranglijst. Aan een gelijkspel hebben beiden ploegen niet al te veel, maar een overwinning zal betekenen dat men met iets meer rust de laatste drie wedstrijden tegemoet kan zien. VVSB won de laatste twee wedstrijden van SteDoCo en Staphorst, dit waren echter wel duels die op het eigen sportpark afgewerkt mochten worden. ODIN’59 verloor van G.O.E.S. en won thuis van Ajax.

Verder speelt Hoek thuis tegen Excelsior’31 en ontvangt Ter Leede Barendrecht.