Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

VOORBESCHOUWING | Derde Divisie Zondag: Zinderende slotweken verwacht

Nog vijf wedstrijden resten de teams in de Derde Divisie Zondag en er is totaal nog niets te zeggen omtrent de kampioen, de degradant alsmede de ploegen die nacompetitie gaan spelen. Het kan hier echt nog alle kanten op.

Gemert-EVV

Gemert is momenteel niet aan zijn beste periode bezig. Zondag kwam men in Oss tot een gelijkspel wat de burger moed geeft voor de komende twee thuiswedstrijden. Zondag komt EVV op bezoek; een regelrechte degradatiekandidaat. Aan onderschatting doen de mannen van trainer Reinald Boeren niet; ze leven van week naar week en zien wel waartoe dat gaan leiden. Beste kansen voor de thuisclub.

DEM -Westlandia

Vier weken geleden hadden velen Westlandia al afgeschreven en betiteld als degradatiekandidaat nummer 1. Maar wat gebeurde? De ploeg uit Naaldwijk won 3x achtereen en is inmiddels opgeklommen naar een nacompetitieplaats. Zondag gaat men naar Beverwijk waar DEM het na de trainerswissel ook prima doet met 9 punten uit de laatste 5 wedstrijden en zelfs op een 3e plaats prijkt in de strijd om de 3e periodetitel. Daar zijn ze in Beverwijk echter niet mee bezig. Handhaving staat op de 1e plaats. Met een zege zou DEM zich zo goed als veilig spelen. Westlandia komt gegarandeerd met andere plannen naar Beverwijk: men gaat voor de 3 punten.

Een boeiende wedstrijd is de verwachting.

OFC-Unitas

OFC was voor de winterstop de gedoodverfde kampioen. Via wekenlang puntenverlies stond men  op een gegeven ogenblik zelfs 9 punten achter en nu, met nog vijf duels te gaan, is dat aantal gereduceerd tot slechts 3 punten achterstand op leider Gemert. En als men zich afgelopen zondag niet had laten verrassen in Brabant tegen UNA was men zelfs medekoploper geweest.

Nu is het zaak voor de ploeg van Pieter Mulders om niet nog zo’n uitglijder te maken. Tegen het op bezoek komende Unitas de ideale kans op revanche en zich op te gaan maken voor de “wedstrijd van het jaar” op zondag 29 mei in Gemert.  

Dongen-OSS’20

OSS’20 heeft de hoop op de 3e plaats nog niet helemaal opgegeven al zal de productiviteit van de ploeg van Bertran Kreekels wel aardig opgekrikt moeten worden in de slotfase van deze competitie.

De Ossenaren zijn in veel wedstrijden de sterkste ploeg waarin men legio kansen weet te creëren  maar het benutten daarvan is het grote euvel dit seizoen. Dongen kan het zo goed als vergeten alhoewel er gekkere dingen zijn gebeurd dit seizoen.
Open wedstrijd met bijvoorbaat twee ploegen die niets aan een puntenverdeling hebben.

Dat gaat het dan ook niet worden.

Hoogland-ADO’20

Een op papier boeiende wedstrijd. Laagvlieger Hoogland tegen het nog steeds op de 3e plaats azend ADO’20. Vereiste is dan wel dat de ploeg van Roy van der Mije niet tegen al te veel puntenverlies op moet lopen. Hoogland verkeert eigenlijk al vanaf het begin van de kompetitie in de onderste regionen. De trainerswissel heeft weliswaar de laatste 2 wedstrijden 4 punten opgeleverd maar er zullen er toch nog een aantal bij moeten komen wil men het volgend seizoen nog Derde Divisievoetbal kunnen bekijken in Hoogland. Kan men in Hoogland de rug rechten of laat men zich in eigen huis verrassen door ADO’20?

Hollandia-Blauw Geel’38

Als we praten over een “knock-out” dan was dit er afgelopen zondag een van de betere soort waar Blauw Geel’38 tegenaan liep. 7-1 verlies bij Hercules. Niels van Casteren noemde het een complete offday. Maar ondanks dit verlies staat Blauw Geel nog steeds op een kansrijke 3e plaats in de strijd om de 3e periodetitel. In de competitie is men veilig. Met Hollandia gaat het niet goed. De laatste vier duels werden verloren met als gevolg dat men de rode lantaarn in bezit heeft. Of ze die over kunnen geven aan EVV, Westlandia of Hoogland? Wordt een lastige opgaaf want men kan er op rekenen dat men een bijzonder getergd Blauw Geel’38 tegenover zich treft dat aast op revanche.

JOS Watergraafsmeer-UNA

JOS/Watergraafsmeer heeft zich zo ongemerkt aardig veilig gespeeld; UNA ziet nog mogelijkheden want Groene Ster staat op slechts 3 punten. De overwinning (met 10 man) op leider OFC moet de ploeg uit Veldhoven gesterkt hebben en vertrouwen gegeven hebben dat dit seizoen nog niet verloren is. JOS zal zich niet zomaar gewonnen geven, waardoor er op sportpark Drieburg een leuke wedstrijd kan ontstaan waarbij JOS niet hoeft en UNA moet. Kan de ploeg van Harrie Gommans die druk aan?

HSC’21-Quick

Ondanks dat dit duel niet van belang is voor zowel de bovenste als onderste plaatsen staan er enorme belangen op het spel. Inzet vanmiddag: de 1e plaats in de strijd om de 3e periodetitel; rechtgevend op nog een aantrekkelijk “voetbaltoetje” in de vorm van de nacompetitie.
HSC’21 staat op kop met 15 punten; gevolgd door Quick op 2 punten achterstand.

Wanneer de thuisclub kans zou zien om de drie punten in eigen huis te houden doet men goede zaken en kunnen de Hagenezen het zo goed als schudden. Zover is het echter nog lang niet.

HSC’21 is in topvorm getuige de volle winst in de laatste vijf wedstrijden maar ook Quick is aan een goede serie bezig en bleef eveneens ongeslagen in de laatste vijf wedstrijden al waren daar wel twee gelijke spelen bij. Wellicht brengt het thuisvoordeel de beslissing.

Hercules-Groene Ster

René van der Kooij heeft het ook dit seizoen toch maar weer voor elkaar gekregen. Hij heeft van zijn Hercules een ploeg gesmeed die gewoon meedoet in de top-5. Ergo; in de vorm van de laatste twee wedstrijden is niet uitgesloten dat de ploeg uit Utrecht vriend en vijand na 34 wedstrijden nog gaat verrassen met een 3e plaats in de eindrangschikking. Zondag komt Groene Ster naar de Domstad; de huidige nummer 3. Het is een feit dat Groene Ster op vreemd terrein niet de meeste punten behaald maar ook Hercules verloor thuis al de helft van de 14 thuis gespeelde wedstrijden. Doordat beide voor de volle winst moeten gaan kan vuurwerk verwacht worden op sportpark Voordorp.