OVERZICHT DERDE DIVISIE ZATERDAG | ACV kampioen na zege op VVOG en verrassende nederlaag van GVVV tegen FC Rijnvogels

ACV wist zich zaterdagmiddag in Harderwijk te kronen tot kampioen van de Derde Divisie waardoor het komend seizoen uit mag komen in de Tweede Divisie. De ploeg uit Assen won met duidelijke cijfers in Harderwijk van VVOG (1-4) terwijl de overgebleven concurrent GVVV in eigen huis onderuit ging tegen FC Rijnvogels (1-2).

De kersverse kampioen had weinig moeite om VVOG van zich af te schudden. Net na de pauze was het Niels Grevink die de 0-2 op het bord wist te zetten nadat eerder Justin Mulder al verantwoordelijk was voor de openingstreffer. Met nog een kwartier op de klok bracht Daniel van Warven met zijn doelpunt de spanning weer terug in de wedstrijd (1-2), maar twee doelpunten van Giovanni Zwikstra bepaalden de eindstand op 1-4. Zondag volgt een uitgebreid verslag van het duel op de website van Topamateurvoetbal.com

FC Rijnvogels pakte de drie punten in Veenendaal tegen GVVV. In de eerste helft was het Kasper Michel die de 0-1 aan liet tekenen. In de 77ste minuut kwam er weer wat hoop in de harten van alles en iedereen van GVVV toen Ilias Latif de 1-1 produceerde. In de absolute slotfase kwam de thuisploeg toch met lege handen te staan door een doelpunt van Leonard de Beste (1-2).

In Rijssen deed Excelsior’31 uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. De ploeg won met liefst 4-0 van DVS’33. Grote man aan de zijde van de winnende formatie was Simon Seppenwoolde die verantwoordelijk was voor drie treffers en één assist op Kaptein.

In de strijd om de derde periodetitel gaat nu Sparta Nijkerk aan kop, dit na de thuisoverwinning tegen RKAV Volendam en de al genoemde nederlaag van GVVV tegen FC Rijnvogels.