Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

Preview Derde Divisie A: Alle ogen gericht op Noordwijkerhout

In de Derde Divisie A zullen alle ogen gericht zijn op het duel tussen VVSB en IJsselmeervogels. De Vogels met nieuweling Danny van den Meiracker op de bank bindt de strijd aan met het goed presterende VVSB. Voor VVSB is het een kwestie van aan- of afhaken bij de top. Achtervolgers SC Genemuiden en RKAV Volendam zullen met argusogen de ontwikkelingen in Noordwijkerhout volgen. Eén ding is zeker. De spanning in de top van de Derde Divisie A is groot.

Aanwinst

Het was groot nieuws afgelopen weekend, de overgang van Danny van den Meiracker van Quick Boys naar IJsselmeervogels. De routinier verhuist de komende weken naar Zwolle. De reisafstand tussen Zwolle en Katwijk was nog iets waar van den Meiracker voor een half jaar nog wel te overzien. Maar een telefoontje uit Bunschoten-Spakenburg bracht de spits toch aan het twijfelen. Met een goede wedstrijd tegen Scheveningen nam van den Meiracker afgelopen zaterdag afscheid van Quick Boys.  VVSB wist van de laatste zes wedstrijden er maar liefst vijf te winnen. De ploeg van Wilfred van Leeuwen kreeg hierdoor voorzichtig aansluiting bij de top van de ranglijst. Om echt aan te haken zal er gewonnen moeten worden van IJsselmeervogels.

Debutant

Achtervolgers RKAV Volendam en debutant(!) SC Genemuiden zullen met argus ogen de ontwikkelingen in Noordwijkerhout volgen. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat beide hun eigen wedstrijd winnen. RKAV Volendam treedt thuis aan tegen v.v. Eemdijk. Volendam begon het kalenderjaar slecht met een ongelukkige thuisnederlaag tegen Harkemase Boys. Afgelopen weekend herstelde de ploeg zich met een duidelijke 0-3 overwinning op DVS’33 Ermelo. Datzelfde DVS’33 Ermelo reist nu af naar Genemuiden. De debutant maakt een voortreffelijk seizoen door. De ploeg heeft net zoveel verliespunten als koploper IJsselmeervogels. Iets waar vooraf maar weinig mensen in Genemuiden en omstreken op gerekend zouden hebben.

Triest nieuws

Er was ook minder prettig nieuws deze week uit de amateur voetbalwereld. FC Rijnvogels kondigde afgelopen maandag het noodgedwongen vertrek aan van trainer Dogan Corneille. Corneille was afgelopen zaterdag al afwezig tijdens de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk. Maandag bleek dat de trainer ook niet terugkeert langs de lijn op De Kooltuin. Gezondheidsproblemen liggen ten grondslag aan het vroegtijdig stoppen van Corneille, die bezig was aan zijn eerste jaar bij FC Rijnvogels. Assistent Joost den Hollander neemt voorlopig de honneurs waar zo ook dit weekend in de uitwedstrijd tegen v.v. Staphorst. Huig Hoek van de TC van FC Rijnvogels liet bij Voetbal in de Bollenstreek weten geen overhaaste beslissingen te nemen over de opvolging van Corneille.

Degradatiekraker

Op zondag staat er een echte degradatiekraker op het programma. In Utrecht treffen s.v. Kampong en v.v. Hoogeveen elkaar. Beide ploegen hebben 14 punten al had Kampong daar wel een wedstrijd meer voor nodig. Kampong zal moed getankt hebben uit het verdienstelijke gelijkspel tegen beker stunt ploeg Hercules. Kampong heeft al negen wedstijden niet meer gewonnen. Voor Hoogeveen zijn dit er zeven. Kampong staat op plek zeventien, Hoogeveen op 16. De strijd om deze plekken is belangrijk. Plek zeventien betekend rechtstreekse degradatie. De nummer zestien heeft nog een eventuele escape route via de nacompetitie.