Ga naar de inhoud Ga naar de voettekst

REPORTAGE | FC Lisse helpt zichzelf en regiogenoten met 0-0 tegen koploper AFC

Koploper AFC liep zaterdagmiddag in Lisse tegen een schadepost van twee punten op en maakte daardoor geen gebruik van het punten morsen van de concurrenten Katwijk en Rijnsburgse Boys, die enkele kilometers verderop tot 2-2 kwamen op sportpark de Krom. Lisse verdiende het ook niet te verliezen van de koploper uit Amsterdam, de 0-0 op Ter Specke mocht als een terechte uitslag worden aangemerkt.

Alhoewel Raymond Bronhorst doorgaans van eigen kracht uitgaat, had hij voor deze krachtmeting Romano de Jonge wel heel kort voor zijn viermansdefensie geposteerd. De opstellingen van beide teams stonden daardoor op “voorzichtig spelen”, want ook AFC had niet de behoefte in het Lisser mes te lopen. Het gevolg: weinig kansen in de eerste helft, al waren wel wat momenten.

Na twaalf minuten brak Segun Owobowale op links door de Lisser-defensie, maar de verwachte intikker van Melvin Platje kwam er niet omdat de voorzet niet om maat was en Jeffrey Perez Stoof kon wegwerken. Aan de andere kant kwam dezelfde verdediger in schietpositie, maar vloog de bal net naast het doel.

Vroege uitschakeling De Jonge

Bronkhorst was de eerste coach die moest gaan puzzelen. Net binnen het halve uur blesseerde De Jonge zich bij een actie aan de zijlijn. Remi van Ekeris kwam hem aflossen, hetgeen betekende dat Toon Zwetsloot iets terug moest zakken. Beide teams speelden zich zonder nog tot kansen te komen naar het einde van de eerste helft.

Licht offensief FC Lisse

Direct na de pauze kwam FC Lisse tot haar beste spel van deze middag. Kort na rust ontsnapte Enzo Stroo via de linkerkant aan zijn bewakers, zijn voorzet werd op een fractie gemist door de instormende Jaap Zwetsloot. Zowel Toon als Jaap Zwetsloot was binnen het uur nog gevaarlijk met kopballen. Het bleef echter 0-0 en het lichte overwicht van de thuisclub ebde weg.

De grote wisselrondo begon na 63 toen Platje zijn plaats in de spits van AFC moest afstaan aan Raily Ignacio. De vermaarde spitsen konden AFC beide nauwelijks aan kansen, laat staan doelpunten, helpen.

Laatste kansen voor FC Lisse en AFC

De wedstrijd, zeker de moeite van het aanzien waard, sleepte zich nog altijd zonder treffers naar het einde. In de extra tijd kwamen beide teams nog aan een kans op een niet verdiende zege. Die van Lisse ontstond nadat invaller Ludcinio Marengo iets te lang had gewacht met het in stelling brengen van Björn Mussche waardoor zijn doelpunt vanuit buitenspelpositie werd gemaakt. Aan de overkant was er nog een scrimmage waarbij Ignacio en aansluitend Tim Linthorst nog de beslissende 0-1 hadden kunnen maken. Het kwam er niet van, zodat koploper AFC genoegen moest nemen met twee verliespunten.

Weinig druk bij FC Lisse

Bij FC Lisse is er minder druk, omdat het team de zevende positie op de ranglijst inneemt. Op Ter Specke gaat men er van uit dat nog vijf punten erbij voldoende is voor klassebehoud. Probleem is meer dat het team wel kansen bij elkaar speelt, maar al vijf wedstrijden op rij niet heeft gescoord.

In Katwijk en Rijnsburg kon men deze 0-0 al met al zeer waarderen.